Djupa tankar mitt i natta...

Jag undrar vart tiden tar vägen egentligen?! Och vad är det som händer medan tiden går?

Tiden som vi skulle avsätta till att ta en massa fina bilder och lägga in här på bloggen, tiden att skriva lite text till dem, och tid till att göra verklighet av alla idéer som vi har inom Kronans väggar, verkar inte riktigt infinna sig. Hmm, undrar hur man ska hitta den tiden..?

Vips har det gått en massa år, och man står funderande och undrar: Vad hände?

När man var liten, på 80-talet, bodde här bergis DUBBELT så många i Åsele Kommun. Det var stora klasser i skolan, både A och B. Flertalet byskolor var öppna, där barnen kunde gå t.o.m sjätte klass. Många industrier med många anställda fanns. Många små "specialbutiker" fyllde samhället. Det var väl inte så länge sen det fanns två-tre skoaffärer här? För att inte tala om alla ungdomar som var ute med cykel/moppe/epa/bilar på sommarkvällarna...

Byskolorna har fått stänga igen, och barnen i byarna får nu slussas in till Åsele, där det inte längre är någon självklarhet att det finns två klasser i samma årskull. Det finns absolut ungdomar kvar i Åsele, men de är få. Visst finns det epa-traktorer ute om kvällarna. Ett par stycken iallafall... Och visst finns det några butiker kvar här.

Just nu har vi våra glada och köptrogna kunder, men har ni tänkt på hur snabbt allt kan vända? Tänk, om de stora arbetsplatserna i Åsele måste säga upp en massa folk, som i sin tur måste flytta till städerna för att få jobb. Tänk, om alla ungdomar som går ut 9:an, aldrig mer flyttar hem till Åsele igen? Och det värsta av allt är just det - det gör de ju inte!! För vad ska de komma hem till? Ett liv i arbetslöshet och inga pengar? Nä, fy vilken ledsam och nedåtgående trend!!

Vi som fortfarande bor kvar här måste verkligen fundera på hur vi vill ha det i framtiden. Ska fler butiker få slå igen sina portar som en följd av den negativa utvecklingen. Tänk, vilken lyx vi har, att bara kunna slinka in på våra butiker och handla färg, smink, lampor, byggmaterial, tårtor, blommor, TV- och radioprylar, verktyg, kläder, gardiner, skor, vapen, presenter m.m

NÄÄÄ, vi vill att det som fortfarande finns i Åsele SKA FINNAS KVAR!! Och helst att FLER startar företag!

Därför ska vi med spänning gå på ett möte imorgon, som handlar om bl.a just detta, om Åseles framtid. P.g.a detta kommer vi att stänga kl.13.00 imorgon onsdag.

Vi hoppas på överseende, och att vi efter morgondagens möte har fått nya, glada, positiva tankar om vårt fina lilla samhälle.

Tjingeling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0